Op deze pagina willen we jullie graag meenemen in het proces van het zelf ombouwen van bedrijfsbus naar camperbus. Van het idee hoe we hier op zijn gekomen naar de aankoop van de bus tot de verbouwing, verschrikkelijke momenten, mooie momenten tot hij helemaal af is.

Buitenkant upgrade, wrap, velgen en alll terain banden

Het belangrijkst is natuurlijk dat de bus er aan de binnenkant goed uit ziet en fijn is. Maar persoonlijk irriteerde ik mij toch ook wel een beetje aan het saaie uiterlijk van de bus. Afgelopen maanden hebben we daarom een paar upgrades gedaan aan de buitenkant van de bus.

Lees meer »

Uitstel project camperdouche, eindelijk klaar!

Tot mei vorig jaar (2022) hebben wij ruim 1.5 jaar heel veel geklust aan de onze bus/camper. Daarna zijn we er twee keer heerlijk mee naar Italië geweest. Omdat er voornamelijk voor de eerste keer toch best een beetje haast achter zat om hem op tijd af te krijgen voor de eerste vakantie hadden wij besloten dat de doucheruimte absoluut geen prioriteit had. Voornamelijk omdat we veel naar campings en camperplaatsen zouden gaan tijdens de eerste vakanties, waar we gewoon konden douchen op de camping.

Lees meer »

Gereedschap, zo veel gereedschap..

Het is goed om te beginnen met schrijven dat wij voor dit project niet zo veel gereedschap hadden. We waren hiervoor namelijk helemaal niet zulke klussers. Één van de weinige gereedschappen die we hadden waren een (accu) schroefboormachine en natuurlijk gewoon een aantal standaard dingen zoals verschillende soorten schroevendraaiers een hamer en wat ander klein handgereedschap. 

Lees meer »

Onze meubels, deel 2

Een van de lastigere maar ook leuke meubelstukken om te maken was de keuken. Wij hebben aan beide kanten van de bus een stuk keukenblok. Aan de ene zijde hebben we een keukenblok met hierin de spoelbak en kraan. We hebben gekozen voor hetzelfde lichte beukenhout als het tafelblad en overal hebben we zwarte details. Dus daarom ook de spoelbak en kraan in het zwart. 

Lees meer »

Onze meubels, deel 1

Één van de leukste werkzaamheden van het project vonden wij het maken van de meubels. Dit is een beetje cliché, iedereen zegt het, maar vanaf dat moment ga je echt het resultaat zien van je werk en gaat het daadwerkelijk op een camper lijken van binnen. 

Lees meer »

''Off grid'' kunnen staan / Zelfvoorzienend zijn

De meeste van jullie weten misschien wel wat het betekent maar even voor de duidelijkheid: off grid staan betekent dat je zelfvoorzienend bent en dus niet hoeft aangesloten te zitten op stroom en/of water. Ook hebben wij aantal voorzieningen die wij belangrijk of fijn vinden om bij de hand te hebben als we gaan wildkamperen. Omdat wij in de toekomst ook wel van plan zijn om naar Scandinavië te gaan en andere landen waar wildkamperen is toegestaan, vonden wij het belangrijk om onze bus zelfvoorzienend te maken. Ik zal jullie meenemen in het proces van wat je hiervoor nodig hebt en bijvoorbeeld de keuze van een grotere accu. 

Lees meer »

De indeling en afmetingen

Een belangrijk onderdeel van het project is het bepalen van de indeling. Al ver voordat wij besloten hadden dan we daadwerkelijk een bus gingen kopen, waren we heel veel aan het rondkijken op socialmedia naar wat voor iets we mooi zouden vinden. Veel ervaringsdeskundigen geven aan dat het handig is om van te voren verschillende soorten camper(bussen) te huren om te bepalen wat voor soort indeling je handig vind. Wij hebben uiteindelijk één keer een camperbusje gehuurd. Eigenlijk meer om te ervaren hoe het rijden en slapen in een camperbusje überhaupt is. Ondanks dat we geen verschillende soorten indeling hebben uitgeprobeerd waren we samen na flink wat research wel overtuigd welke indeling wij wilden hebben.

Lees meer »

Het eerste gat in de bus & de geboorte van elektraman!

Iets wat ik nog niet eerder beschreven heb, maar wat ik in eerste instantie ook helemaal niet zag zitten om zelf te doen was het zagen van gaten in onze bus. Er moesten behoorlijk wat gaten gezaagd worden in onze bus: we wilden 2 dakluiken, een grote airco met dakraam erin, een raampje aan de zijkant en ook moet er een gat gemaakt worden voor de vuldop van de watertank en de aansluiting voor de elektra van buitenaf naar binnen toe (de walstroom).

Lees meer »

Hoe te beginnen?

We waren ons al maanden aan het inlezen voordat we de bus aankochten, maar zeker in de weken dat we zaten te wachten tot we de bus mochten ophalen hebben we behoorlijk wat uren gespendeerd aan het lezen over isolatiemateriaal, elektra, verschillende typen accu’s, zonnepanelen, verschillende koelkasten. Maar ook welke houtsoorten handig zijn om te gebruiken in de bus. Het is namelijk heel erg belangrijk om alles zo licht mogelijk te maken, maar het moet natuurlijk wel stevig zijn. Een hoop lastige zaken om over na te denken.

Lees meer »

Het idee

De eerste vakantie die wij samen hebben gedaan was een roodtrip met een oude Renault Megane door Zuid-Frankrijk. We boekten van te voren een accommodatie op een camping, een kant en klare stacaravan. En verbleven hier een aantal dagen en reden dan naar de volgende plek. Het ‘’campingleven’’ beviel ons wel en we hebben vroeger met onze ouders ook vaak gekampeerd. In een vouwwagen of ook in een vaste stacaravan.

Lees meer »