Onze rondreis door Schotland

Eindelijke is het dan zo ver, vakantie!

Onze laatste echte camper trip was afgelopen september en we zijn er dus wel weer aan toe om lekker op reis te gaan met onze camper!
Het fijne is dat nu ondertussen de camper ook echt helemaal af is. Afgelopen maanden hebben we een aantal grote en veel kleinere upgrades gedaan zoals jullie misschien hebben gelezen. De douche is af en werkt helemaal, we hebben nieuwe all terrain banden voor de eventuele onverharde paadjes in Schotland en we hebben de camper verder afgewerkt en wat decoratie zoals plantjes neergezet voor een wat huiselijkere weer. En hij is nu dan ook helemaal af!

Ook hebben we nog een aantal nieuwe dingen gekocht voor tijdens onze volgende reizen. We hadden na de vorige reizen al besloten dat we zouden gaan sparen voor een elektrische mountainbike. We zijn allebei jong en aardig fit maar met een honden fietskar met hierin 2 honden van alles bij elkaar ruim 50 kilo door de bergen fietsen is een ander verhaal dan hier in het platte Nederland. En deze reis kunnen we de elektrische mountainbikes voor het eerst echt gaan testen, samen met een grotere stevige fietskar voor de honden. Zodat ook zij wat comfortabeler mee kunnen met de fiets. 
Een andere ‘’hilarische’’ maar super praktische aankoop is de K9 Sport Sack. Een rugzak speciaal ontworpen om je hond in te kunnen vervoeren.
Omdat we van plan zijn in Schotland veel te gaan wandelen/hiken en we hebben gemerkt dat Sookie (de kleinere van de 2 honden) toch soms wat eerder uitgeteld is dan Gaia, kan ze bij een langere wandeling van 15+km af en toe even in de rugzak om uit te rusten.

Na een grote schoonmaak en het inpakken en passen en meten van alles wat we mee willen nemen in de camper zijn we er nu helemaal klaar voor!

Gratis overnachten met de camper bij Pubs in Engeland en Schotland

Nadat we een nachtje op een gezellige Engelse camping hadden gestaan in de buurt van Cambridge reden we verder richting het noorden op weg naar Schotland. Van te voren hadden wij al het een en ander gelezen over de mogelijkheid om gratis te overnachten in je camper op de parkeerplaats bij een Pub in ruil voor een consumptie. En uiteindelijk zal je toch een keer moeten eten en drinken dus wij dachten laten we dat eens proberen. Zoals altijd zochten wij via de apps Park4night en CamperContact naar de slaapplaats, in dit geval dus bij een pub. We vonden er een op de route richting Schotland met hele goede reviews over het eten in de pub. 

Lees meer »

Met de hond(en) naar het Verenigd Koninkrijk

Voordat je met je hond naar het buitenland gaat is het in elk geval belangrijk te controleren of je hond een geldige rabiës vaccinatie heeft. Dit is in (vrijwel) elk land verplicht. Ook is het belangrijk dit minimaal 21 dagen voor vertrek te doen, anders is de vaccinatie nog niet geldig en zou je alsnog in de problemen kunnen komen.

Lees meer »

Door de Eurotunnel naar Schotland

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden om met de camper naar Engeland en uiteindelijk Schotland te gaan. Een ferry vanuit bijvoorbeeld Calais of IJmuiden of met de trein door de Eurotunnel het kanaal oversteken. Wij kozen voor de laatste optie: de Eurotunnel of wel Le ShuttleDe voornaamste reden dat wij voor de Eurotunnel gekozen hebben is dat de honden hier in de camper mogen (of eigenlijk moeten) blijven net als jijzelf. Het is dan ook maar een ritje van +/- 35 minuten. Wij vonden het wel fijn om bij de honden in de camper te blijven. Op sommige ferry's kan dit niet of is het lastig omdat de overtocht veel langer duurt en de honden in de periode van de overtocht misschien wel hun behoefte moeten doen, wat toch een beetje lastig is op zo'n ferry. Al hebben ze daar wel een specifieke ruimte voor heb ik gelezen. Toch leek ons dat niet ideaal. Daarnaast heeft Demi het wat minder op varen, daarom was voor ons de keuze snel gemaakt

Lees meer »

All terrain banden en kleding voor Schotland

Om te beginnen proberen wij bij het op pad gaan met de camper qua exacte bestemmingen en locaties waar we precies naar toe gaan, bewust niet al te veel voor te bereiden. Voor ons is juist de vrijheid om te gaan en staan waar je wil het fijne aan het reizen met de camper. Natuurlijk heb jij vaak een globaal plannetje in je hoofd, bijvoorbeeld dat je via de westkant naar het noorden rijd en via de oost kant weer terug naar het zuiden. Dit was dan ook wat wij in gedachten hadden. Verder zijn wij zonder concrete planning lekker gaan rijden.

Lees meer »