All terrain banden en kleding voor Schotland

Gepubliceerd op 25 september 2023 om 21:15

Wat moet je allemaal voorbereiden als je naar Schotland gaat?

Om te beginnen proberen wij bij het op pad gaan met de camper qua exacte bestemmingen en locaties waar we precies naar toe gaan, bewust niet al te veel voor te bereiden. Voor ons is juist de vrijheid om te gaan en staan waar je wil het fijne aan het reizen met de camper. Natuurlijk heb jij vaak een globaal plannetje in je hoofd, bijvoorbeeld dat je via de westkant naar het noorden rijd en via de oost kant weer terug naar het zuiden. Dit was dan ook wat wij in gedachten hadden. Verder zijn wij zonder concrete planning lekker gaan rijden.

 

All terrain banden 

Schotland doet denken aan ''ruige'' natuur, wildernis en wildcamperen. In elk geval voor mij wel. Daarom leek het mij een fijn idee om voor deze reis all terrain of offroad banden onder de bus te hebben. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze gemaakt om (ook) offroad, dus op de onverharde weggetjes te kunnen rijden. Dit omdat ze heel veel profiel hebben en dus meer grip hebben op bijvoorbeeld, gras, zand en modder. 
Dit was de reden dat we voor de Schotland reis mooie zwarte velgen met stoere BF Goodrich All terrain banden onder de bus hebben gezet. Tenminste dat heb ik Demi wijs gemaakt, eigenlijk vind ik het vooral heel erg cool voor de stoere look van de bus :) 

 

Schotland kleding 

Tsja waar denk je nog meer aan als je aan Schotland denkt? 9 van de 10 mensen zullen zeggen: regen. Wij dus ook. Even handig om te vermelden is dat wij in de periode mei - juni naar Schotland gingen, maar zoals bekend kunnen de zomers ook hartstikke nat zijn in Schotland. 
Bij het inpakken van onze kledingkastjes in de camper kwamen we als snel ruimte tekort met onder andere alle dikkere vesten, lange (wandel) broeken, softshell jasjes, genoeg sokken voor als de boel natgeregend is en natuurlijk de regenjas. Als je wat research gaat doen kom je er al snel achter dat laagjes echt ''key'' zijn in Schotland. Daar hebben wij bij het inpakken dus ook rekening mee gehouden. 
Ook gaan wij regelmatig hiken en mountainbiken. Hiervoor nemen we hoge en lage wandelschoenen mee en voor het mountainbiken een fietsbroekje en sportshirts. Genoeg kleding en voorbereid op alles zou je dus denken.

 

Maar in de periode van 3 weken dat wij er zijn geweest hebben we welgeteld één keer een regenbui gehad van 15 minuten en een groot gedeelte van de periode temperaturen van 24-27 graden. En daar hadden we wat minder rekening mee gehouden, dus uiteindelijk toch nog een bezoekje aan de H&M in Schotland voor wat extra zomerse shirts en korte broeken die we tekort kwamen. Maar daar hoor je ons natuurlijk niet over klagen!

 

Nou is dit wel heel uitzonderlijk, we hebben verschillende Schotten gesproken welke allemaal zeiden dat ze zich niet konden herinneren dat het eerder zo lang droog (en zonnig) is geweest als in de periode dat wij er waren. Happy us!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.