Door de Eurotunnel naar Schotland

Gepubliceerd op 25 september 2023 om 21:44

De Eurotunnel - Le Shuttle

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden om met de camper naar Engeland en uiteindelijk Schotland te gaan. Een ferry vanuit bijvoorbeeld Calais of IJmuiden of met de trein door de Eurotunnel het kanaal oversteken. Wij kozen voor de laatste optie: de Eurotunnel of wel Le Shuttle
De voornaamste reden dat wij voor de Eurotunnel gekozen hebben is dat de honden hier in de camper mogen (of eigenlijk moeten) blijven net als jijzelf. Het is dan ook maar een ritje van +/- 35 minuten. Wij vonden het wel fijn om bij de honden in de camper te blijven. Op sommige ferry's kan dit niet of is het lastig omdat de overtocht veel langer duurt en de honden in de periode van de overtocht misschien wel hun behoefte moeten doen, wat toch een beetje lastig is op zo'n ferry. Al hebben ze daar wel een specifieke ruimte voor heb ik gelezen. Toch leek ons dat niet ideaal. Daarnaast heeft Demi het wat minder op varen, daarom was voor ons de keuze snel gemaakt

 

Een ticket kopen

Wij hebben een ticket gekocht via de website van de Eurotunnel.(https://www.eurotunnel.com/nl/tickets-en-tarieven/) Je hebt onder andere de mogelijkheid een enkel, retour of flexibele ticket te kopen waarbij de bijvoorbeeld de datum van de terugreis nog kan veranderen. Voor deze flexibiliteit betaal je dan wel een meerprijs. Deze varieert afhankelijk van dagen, tijden, vakantieperiode enzovoort. 
Wij kozen er op de heenweg voor om een enkel ticket te kopen en zouden dit op de terugweg ook doen.

Het ticket voor de heenreis kochten wij ongeveer 4 weken van te voren. De prijs viel ons best een beetje tegen. We betaalde op de heenreis ongeveer €291 voor tweepersonen, twee honden en een camper van +/- 6.5m lang (inclusief fietsendrager).

 

Het kopen van een enkel ticket bleek voor ons achteraf een dure fout.. Ergens tijdens de vakantie hebben we eens een blik geworpen op de site bij de tickets maar vonden he toen nog erg duur en dachten: we wachten wel even, het zal lastminute waarschijnlijk wel goedkoper worden. Misschien een beetje naïef.. Uiteindelijk 2 dagen voor vertrek bleek dat de tickets ruim 100 euro duurder waren dan daarvoor en de prijs liep alleen meer verder op..
Behoorlijk gefrustreerd en met een beetje buikpuin bij het overboeken, hebben we €471 betaald voor de enkele reis terug met Le Shuttle door de Eurotunnel.. Ruim €150 meer dan de heenreis. Echt heel erg balen. En dan te bedenken dat de reis slechts 35 minuten duurt en je gewoon in je eigen camper zit, of even lekker ligt op bed.. Maar toch te bizar voor woorden!

Wij zouden dus adviseren om absoluut voor de flexibele ticket te gaan als je geen vaste einddatum wilt, het is die paar tientjes meer in onze ogen meer dan waard!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.