Met de hond(en) naar het Verenigd Koninkrijk

Gepubliceerd op 26 september 2023 om 20:12

Wat moet je weten voordat je naar het VK gaat met de hond?

Voordat je met je hond naar het buitenland gaat is het in elk geval belangrijk te controleren of je hond een geldige rabiës vaccinatie heeft. Dit is in (vrijwel) elk land verplicht. Ook is het belangrijk dit minimaal 21 dagen voor vertrek te doen, anders is de vaccinatie nog niet geldig en zou je alsnog in de problemen kunnen komen.

Alle afgelopen reizen naar onder andere Frankrijk en Italië hadden wij uiteraard de hondenpaspoorten netjes bij, maar heeft er nooit iemand ergens naar gevraagd. Als je naar het Verenigd Koninkrijk gaat is dit wel anders.. Zoals natuurlijk wel bekent is het VK geen EU lid meer en dit houdt in dat er dus ook een ''strengere'' grenscontrole is. We hadden ons van te voren goed ingelezen en waren ons er van bewust dat ze behoorlijk lastig konden zijn en dat elk detail in het hondenpaspoort moest kloppen. Daarom hebben we contact gehad met de dierenarts en een nieuwpaspoort voor één van onze honden laten maken omdat hier niet was omcirkeld of de chip was uitgelezen of geplaatst op een bepaalde datum. En deze pagina was gelamineerd dus we konden dit ook niet even stiekem zelf doen.. 


Vol goede moed liepen we naar de huisdieren incheck balie bij de Eurotunnel, Le Shuttle. Hier lezen ze de chip uit die je zelf even moet scannen met een scanner die je krijgt aan de balie. Vervolgens nemen ze het paspoort grondig door. Paspoort 1, geen probleem, gelukkig! 
Maar toen... in het paspoort van Sookie bleek de allereerste dierenarts, bij de eerste controle toen de puppy een week of 4 oud was (die ondertussen bijna 6 jaar is..) een handtekening vergeten gezet te hebben. Je zou denken, dat zal toch niet zo'n probleem zijn. Dit bleek dus wel het geval. Na een flinke reprimande, een boekwerk aan papieren en meermaals gezegd te hebben dat dit bij hoge uitzondering eenmalig kan, mocht Sookie gelukkig toch mee de grens over naar het Verenigd Koninkrijk. 

 

Tip voor iedereen die naar het VK gaat met hun huisdier dus: neem het paspoort heel goed door en kijk of er dingen missen of vraag eventueel of de dierenarts hier ook even naar wil kijken. En dit gaat dus ook om de kleine details als een handtekening of cirkeltje vergeten te zetten.  Voor ons was het bijna een retourtje terug naar huis geweest. Zou toch een beetje jammer zijn!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.