Gratis overnachten met de camper bij Pubs in Engeland en Schotland

Gepubliceerd op 29 oktober 2023 om 12:38

Heerlijk eten en een gratis overnachting!

Nadat we een nachtje op een gezellige Engelse camping hadden gestaan in de buurt van Cambridge reden we verder richting het noorden op weg naar Schotland. Van te voren hadden wij al het een en ander gelezen over de mogelijkheid om gratis te overnachten in je camper op de parkeerplaats bij een Pub in ruil voor een consumptie. En uiteindelijk zal je toch een keer moeten eten en drinken dus wij dachten laten we dat eens proberen. Zoals altijd zochten wij via de apps Park4night en CamperContact naar de slaapplaats, in dit geval dus bij een pub. We vonden er een op de route richting Schotland met hele goede reviews over het eten in de pub. 

''Black horse Inn'' was de naam van de pub in de omgeving Yorkshire. Bij aankomst eind de middag/begin de avond zette we onze camper op de parkeerplaats en Demi liep naar binnen om te vragen of het inderdaad mogelijk was om te overnachten op de parkeerplaats en om een hapje te eten. De pub eigenaar reageerde enthousiast en vertelde dat dit zeker kan. We reserveerde een plekje rond een uur of 19.00 om te eten en liepen in de tussentijd een rondje met de honden en childe nog even in de camper. De parkeerplaats en dus overnachtingsplaats was simpel maar hartstikke prima voor een nachtje. In de buurt konden we prima lopen met de honden en de honden waren ook welkom in de pub al hebben wij ze lekker in de bus laten rusten, dan hebben die beestjes ook eens even rust na een dag rijden :)
De reviews waren niet gelogen en het eten was echt heerlijk. Er waren genoeg opties maar wij kozen voor een lekkere burger omdat deze er zo goed uitzagen. Ook de vegetarische versie was erg lekker! Naast het lekkere eten vonden wij ook de sfeer erg relaxed. Vriendelijke mensen, lekker eten en drinken en een ''gratis'' overnachting. Beter kan toch niet?
Nou toch wel... omdat het avondeten zo goed was bevallen besloten we ook om voor vertrek de volgende dag het ontbijt in de pub te doen. Demi koos voor een overheerlijke ontbijt wafel met blauwe bessen en ik koos voor het eerste in mijn leven voor een full Englisch breakfast. Beide echt super lekker. Een Engels thee, een koffie en een glaasje verse sinaasappelsap maakte het feest compleet. Na dit ontbijt waren we helemaal klaar voor de dag en een rit richting Edinburgh.

Door het avondeten en uitgebreide ontbijt toch best nog een redelijk prijzige overnachting maar wel een hele goede en lekkere ervaring. De prijzen waren gemiddeld een burger met één a twee drankjes zo'n 20 euro p.p en het complete ontbijt zo'n 15 euro p.p. Ook is het fijn dat je gebruik kan maken van de toilet bij de pub. S'nachts ging deze deur wel op slot dus mocht je dan moeten is het wel handig als je een toilet hebt in de camper.

Wat ons betreft een zeer grote aanrader het slapen op het terrein van zo'n pub. We hebben dat drie keer gedaan tijdens onze Schotland reis. Bij de ene pub wordt er verwacht dat je er wat blijft eten en bij de andere zou ook een drankje al voldoende zijn. Maar vakantie is er ook om van te genieten  toch? Dus wij vonden het leuk om er wat te blijven eten. Wel handig om van te voren even de reviews te bekijken want er zal ongetwijfeld verschil zitten in de kwaliteit van het eten. Wij hebben alleen maar positieve ervaringen gehad.

Reactie plaatsen

Reacties

alexkolganov
4 maanden geleden

Ready to boost your digital security with ease? Our independent services have got you protected! From fortifying your website against unwanted visitors to simplifying file sharing, we've got simple solutions for everyone. https://srv.surge.sh