Uitstel project camperdouche, eindelijk klaar!

Gepubliceerd op 29 maart 2023 om 09:00

Tot mei vorig jaar (2022) hebben wij ruim 1.5 jaar heel veel geklust aan de onze bus/camper. Daarna zijn we er twee keer heerlijk mee naar Italië geweest. Omdat er voornamelijk voor de eerste keer toch best een beetje haast achter zat om hem op tijd af te krijgen voor de eerste vakantie hadden wij besloten dat de doucheruimte absoluut geen prioriteit had. Voornamelijk omdat we veel naar campings en camperplaatsen zouden gaan tijdens de eerste vakanties, waar we gewoon konden douchen op de camping.

 

Ondanks dat ik het klussen aan de camper erg leuk vind bleven we ook na de vakanties dit project nog voor ons uit schuiven.

Begin dit jaar (2023) besloten we dat onze volgende reis naar Schotland gaat. Een land waar je mooi kan en mag wildkamperen. Dit zou betekenen dat we veel minder op campings zullen staan en de douchecabine in de bus wel heel fijn zou zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook wel lekker als dit helemaal af is en er mooi uit ziet.

Een andere reden van het uitstellen van het maken van de douche is dat het een behoorlijke uitdaging zou zijn om alles (optisch) recht te maken vanwege de lastige hoekjes en kieren aan die kant van de bus.

De aanpak:

Het frame van de douchecabine hadden we wel al eerder gemaakt, met platen van 12mm dik. Deze houten platen hebben we geschilderd met buitenverf welke bestemt is tegen vocht. Dit is een extra beschermlaagje, op deze houten platen hebben we kunststof tegels op maat gemaakt in beton look. Deze tegels zijn speciaal bedoelt voor douches en vochtige ruimtes en zijn relatief ligt. Ideaal dus voor in de camper!

Nadat de tegels zijn vastgekit op de muur hebben we ze rondom goed afgekit met sanitair kit zodat alles echt goed waterdicht is.

Onze keuze is gevallen op een zwarte thermostaat kraan. We hebben gewoon een standaard thermostaat douchekraan zoals thuis. Dit werkt in combinatie met onze drukpomp helemaal top. Daarnaast hebben we gekozen voor een zwarte, waterbesparende douchekop. Dit is wel handig aangezien onze watervoorraad en voornamelijk warm water niet oneindig is met onze 100L watertank en 15 liter elektrische boiler.

Na het aansluiten van de douchekraan en het testen bleek dat het perfect werkt. Dus de volgende campertrip gaan we dit in de praktijk uitproberen.

 

Update: Ondertussen hebben we de douche geprobeerd en het werkt super. Heerlijk om je eigen douche te hebben. Al moeten we ook eerlijk zijn, het is natuurlijk een kleine ruimte dus de voorkeur gaat toch uit naar een douche op de camping. Maar als je ''wild'' staat het het een perfecte uitkomst!

 

Before:                                                                           After:

Reactie plaatsen

Reacties

Corrie Pieterse
een jaar geleden

Het is heel mooi is geworden en goed getest,fijn voor de Schotland vakantie.👍