Buitenkant upgrade, wrap, velgen en alll terain banden

Gepubliceerd op 11 april 2023 om 07:51

Het belangrijkst is natuurlijk dat de bus er aan de binnenkant goed uit ziet en fijn is. Maar persoonlijk irriteerde ik mij toch ook wel een beetje aan het saaie uiterlijk van de bus. Afgelopen maanden hebben we daarom een paar upgrades gedaan aan de buitenkant van de bus.

 

Om te beginnen waren de kunststof bumper en stootstrips gaan verweren/vervagen door het zonlicht. Na ze vorig jaar al eens behandeld te hebben met bumperspray kwam dit toch weer terug. En dit geeft een beetje een lelijk en goedkoop uiterlijk vonden wij. Na ons wat verder in te lezen vond ik de de zogenaamde ‘’raptor liner’’ verf. Deze wordt ook wel gebruikt bij pick-ups en 4x4 voertuigen. Dit vonden we er wel stoer uitzien en bovendien zou het ook goed te doen moeten zijn om zelf de bumpers en stootstrips mee te spuiten. 

Nadat ik één van de twee kanten had gespoten kwam ik er wel achter dat ik 4 spuitbussen meer nodig had dan verwacht van te voren. Maar we zijn blij met het resultaat!

 

Een andere upgrade aan de bus was hem (gedeeltelijk) wrappen. We hadden eerder al eens offertes opgevraagd om de hele bus te wrappen in een mooie kleur groen bijvoorbeeld. Maar dit bleek extreem kostbaar te zijn, met prijzen richting de 10.000 euro. Dat gingen we natuurlijk niet doen.

Het volgende idee was om een mat zwarte baan in het midden van de bus te laten wrappen om het grote grijze vlak te onderbreken en hem op die manier wat minder saai te maken. Bovendien past dit dan weer mooi bij de andere mat zwarte details en de gespoten bumpers :) Dit hebben we laten doen door een bedrijf in de buurt genaamd ‘’Zichtbaar’’. Ook hier zijn we blij mee. Het resultaat is zoals gehoopt: een net wat stoerder uiterlijk en minder bedrijf/klusbus idee vanaf de buitenkant.

 

Vervolgens hebben we de meest toonaangevende verandering gedaan. Een set zwarte velgen van 16 inch met grote all terrain banden. Deze velgen en vooral de banden geven een off road uitstraling en hierdoor oogt de bus in onze ogen veel stoerder. De all terrain banden zijn er niet alleen voor het uiterlijk maar geven ook veel meer grip op bijvoorbeeld zand, gras en blubber wegen en paden. Dit is op bijvoorbeeld onze volgende trip naar Schotland erg handig, omdat we verwachten daar ook regelmatig buiten de gebaande paden te komen omdat hier wildkamperen toegestaan.

 

Tot slot was de crème witte airco op het dak van de bus een doorn in het(vooral mijn) oog, omdat alle andere details maar bijvoorbeeld ook het zonnepaneel op het dak allemaal zwart zijn. Daarom hebben we deze ook zwart gespoten.

 

We vinden jullie ervan?

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.