Onze meubels, deel 2

Gepubliceerd op 13 augustus 2022 om 09:00

Een van de lastigere maar ook leuke meubelstukken om te maken was de keuken. Wij hebben aan beide kanten van de bus een stuk keukenblok. Aan de ene zijde hebben we een keukenblok met hierin de spoelbak en kraan. We hebben gekozen voor hetzelfde lichte beukenhout als het tafelblad en overal hebben we zwarte details. Dus daarom ook de spoelbak en kraan in het zwart. 

 

Aan de andere kant van de bus, de kant van de schuifdeur hebben we een wat groter keukenblok, met hierin de oven en een 3 pits gasfornuis. We hebben er voor gekozen die aan de kant van de schuifdeur te doen zodat we met de deur open kunnen koken, goed voor de ventilatie en leuk om af en toe een mooi uitzicht te hebben tijdens het koken.
Aan deze zijde hebben we een extra opklapbaar stukje aanrecht gemaakt, zodat we het aanrecht kunnen verlengen als we dit nodig hebben. Dit is ook in de praktijk al best handig gebleken om bijvoorbeeld net even wat meer ruimte te hebben om je groenten te snijden.

 

Esthetisch gezien vonden we het mooier om aan de zijde van het fornuis het keukenblokje iets schuin te laten aflopen. Als we het helemaal recht zouden maken zou het tafelblad er tegenaan komen. En om een gedeelte dan ineens een stuk naar achter te laten vallen zou er gek uit zien.
Hier hebben we achteraf een beetje spijt van. We zijn blij met het eind resultaat, want het ziet er prima uit, maar dit heeft een hoop extra werk opgeleverd. Dit betekende namelijk dat ook de 4 lades in dit gedeelte allemaal een schuin aflopende voorkant moesten krijgen. Een lastig verhaal om uit te leggen, maar er komt heel veel bij kijken om dit netjes te krijgen. Misschien een wijze les voor anderen of voor onszelf voor een volgende keer. Het maakt het allemaal echt heel veel makkelijker als je alles zo veel mogelijk recht houdt.


De lades zijn sowieso een tijdrovende klus. Alles bij elkaar hebben wij 7 lades. Een lade bestaat natuurlijk uit een voor- en achterzijde en een bodem. Wij hebben in de panelen van de lades rondom een gleuf gefreesd waar de bodem in valt. Dit zorgt voor een goede stevige la en bodem.. Eigenlijk het zelfde systeem wat de Ikea gebruikt. Ik vermoed alleen dat zij hier een mooie geautomatiseerde machine voor hebben. Met de hand is het in elk geval veel werk :)


Een andere leuke klus was het maken van de kastjes aan het plafond. Ook weer een klus die veel meer tijd vraagt dan je van te voren zou denken. Het is namelijk zo dat je alles natuurlijk zo goed mogelijk strak wil laten aansluiten aan het plafond en de zijwanden. Hiervoor hebben we met karton mallen gemaakt en deze dan vervolgens overgetrokken op het plaatmateriaal waarvan we de kast hebben gemaakt. En gezien ook het plafond en de zijwanden nergens helemaal 100% recht zijn, moet je dit tientallen keren herhalen zodat het uiteindelijk overal netjes aansluit.

 

Uiteraard hebben we alle meubels geschilderd, in de grondlak en vervolgens in de witte houtlak. Er zijn aardig wat blikken verf doorheen gegaan alles bij elkaar.

 

Er waren  nog een hele hoop andere werkzaamheden welken bij het maken van de meubels kwamen kijken, maar dit zijn de grotere werkzaamheden geweest. Tijdrovend werk maar zoals aan het begin genoemd van deel 1, vooral erg leuk omdat je gelijk het resultaat ziet van het werk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.