Onze meubels, deel 1

Gepubliceerd op 6 augustus 2022 om 09:00

Één van de leukste werkzaamheden van het project vonden wij het maken van de meubels. Dit is een beetje cliché, iedereen zegt het, maar vanaf dat moment ga je echt het resultaat zien van je werk en gaat het daadwerkelijk op een camper lijken van binnen. 

 

Ons bed heeft eigenlijk een hele simpele constructie. Dit zijn 3 beddragers / uitschuifbare stalen balken van de Ikea. Wegen niet zo veel, kosten een paar tientjes en zijn hartstikke stevig. Gemaakt om 80 kilo per balk te dragen als ik dit goed heb onthouden. Ideaal dus. Op deze 3 balken zitten de lattenbodems geschroefd. Vervolgens, om dit netjes af te werken is er een houten plaat gemonteerd tegen de voorzijde van het bed en dit was het eigenlijk wel. Uiteraard zoals elk project in de bus klinkt dit nu veel simpeler dan het was en heb je altijd wel met kleine uitdagingen te maken, maar met een beetje passen en meten komt dit goed. Wel is het eigenlijk bij elke klus zo geweest dat we van te voren dachten dat is een klein karweitje dat doen we even in een paar uurtjes en vervolgens zijn we er 3 weken mee bezig geweest. 

 

Onder het bed hebben wij een bench gemaakt voor de honden. Dit is eigenlijk een grote rechthoekige kubus van verschillende platen die aan de voorkant open is. Als deurtje loopt er door een rail een houten vierkant met hierin kleine spijltjes gemonteerd. Door de rail kan de deur geschoven worden, dit scheelt weer ruimte in het gangpad.

 

Uit de voorzijde van het bed kan de tafel getrokken worden. Deze zit gemonteerd boven de bench. Door van te voren rekening te houden met de hoogte van de bench komt de tafel op een goede zithoogte uit het bed. De tafel loopt op twee grote, sterke ladegeleiders die zo’n 60 kilo kunnen dragen. Dat moet genoeg zijn voor een groot bord pasta en een fles wijn :). Het materiaal van het tafelblad is hetzelfde als ons aanrechtblad. Een lichte kleur beukenhout die we in een beschermende beits hebben gezet.

Zo’n tafel die uit het bed komt, zagen wij veel voorbij komen op social media. Dit is dan ook ideaal omdat het geen ‘’vaste’’ plek in beslag neemt. Ruimte besparing blijft essentieel in een camper.

 

Aan beide zijden van de tafel hebben we een stoeltje gemaakt. Ook hier hebben we van te voren goed gekeken wat een ergonomische zithoogte, diepte en breedte is. De breedte hebben we redelijk minimaal gehouden omdat we meer niet nodig hebben en deze ruimte liever ergens anders gebruikten. Het is alleen wel zaak om er voor te zorgen dat we niet teveel uitdijen de komende jaren. Een goede motivatie om niet teveel pasta en wijn te nemen.. of wel en flink blijven wandelen, fietsen en sporten :)
De constructie van de stoeltjes is redelijk simpel: dikke houten balkjes die voldoende stevigheid geven in een kubus vorm aan elkaar monteren. Hier tegenaan houten platen op maat die ook weer stevigheid geven. In eerste instantie was ik hier voor dunner hout gegaan maar om er zeker van te zijn dat de stoeltjes sterk genoeg zouden zijn heb ik later toch voor wat dikker hout gekozen. De stoel aan de ene zijde is over de boiler gemonteerd zodat deze netjes uit het zicht is. De bovenkant van het stoeltje kunnen we open klappen om bij de boiler te komen als het nodig is. Rondom de boiler hebben we dan nog bergruimte. Hier slaan we onder andere onze watervoorraad op. Er passen makkelijk 8 flessen water van 1.5 liter en nog wat andere spulletjes.

Aan de andere zijde is het stoeltje over de accu gemonteerd, ook dit stoeltjes kunnen we openklappen om bij de accu te komen mocht en nodig zijn en ook hier hebben we nog veel bergruimte. 

Op de stoeltjes liggen lichtgrijze kussens. Een zitkussen en een rug kussen. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel keuze in kussens en stoffen op maat. Deze hebben we online besteld in de gewenste grootte en dikte. Na wat verschillende kleurstalen besteld te hebben vonden we de gekozen kleur het mooist en het best passen bij de rest van de indeling. Het is ook goed schoon te maken, ook wel belangrijk in de camper. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.