Het idee

Gepubliceerd op 23 juni 2022 om 22:51

De eerste vakantie die wij samen hebben gedaan was een roodtrip met een oude Renault Megane door Zuid-Frankrijk. We boekten van te voren een accommodatie op een camping, een kant en klare stacaravan. En verbleven hier een aantal dagen en reden dan naar de volgende plek. Het ‘’campingleven’’ beviel ons wel en we hebben vroeger met onze ouders ook vaak gekampeerd. In een vouwwagen of ook in een vaste stacaravan.

 

Op een gegeven moment hadden wij ons eerste hondje en gezien wij wel houden van actieve vakanties: veel wandelen, fietsen en andere actieve dingen vooral in de natuur, ging Sookie onze Shiba altijd mee. Na twee jaar kwam hier onze tweede hond bij. Gaia een kruising tussen een Akita, Husky en Samojeed. Bij het zoeken naar een accommodatie op een camping kwamen we er achter dat dit met twee honden toch een stuk lastiger is dan met één. Vaak is één huisdier wel toegestaan maar bij twee is het aanbod aanzienlijk beperkter. 

Uiteindelijk in de Jura in Frankrijk toch een mooie camping gevonden. We zagen veel campers en camperbusjes staan op de mooie campingplaatsen direct aan het meer. Onze plek was prima maar we waren toch wel een beetje jaloers op die mensen met hun camper aan het water. Helaas wisten we dat die campers onbetaalbaar waren voor ons op dit moment. Voor een beetje fatsoenlijke camper(bus) betaal je al gauw 60.000 tot 70.000 euro. Ook waren we het er wel over eens dat we de indeling en stijl van het interieur niet heel mooi vonden. Vaak zijn ze toch een beetje gericht op een iets oudere doelgroep, met alle respect :). 

 

Zoals het gaat als je ergens geïnteresseerd in raakt, zagen we steeds vaker op sociale media hele mooie voorbeelden voorbij komen van busjes zoals wij hem ook wel zouden willen hebben.
Demi zag het helemaal zitten en was al allerlei research aan het doen, wat kost het, hoe zit het met isoleren, elektra en noem maar op. Elke keer als ze er weer over begon dacht en zei ik vooral ‘’jajaja het zal wel, dat kunnen wij toch allemaal niet’’. We hebben immers nog nooit serieus geklust en ik vond dat Demi het allemaal een beetje te positief in zag.  Demi bleef enthousiast en ik ging toch zelf ook maar eens wat meer research doen. Mijn gedachten begonnen wat te veranderen naar: misschien kunnen we toch wel een poging wagen en wat we niet kunnen, besteden we uit. En als het nou helemaal niks wordt kunnen we hem toch alsnog verkopen?
Vanaf dat moment zijn we er serieus in gedoken: e-boeken gekocht, een kleine kostenraming gemaakt en noem maar op. Wat voor bus is handig en zouden we willen. Welke opties zoals cruisecontrol en een trekhaak enzovoort willen we hebben. We zagen af en toe een potentiële kanshebber als bus maar hakte nog geen knopen door. Toen kwam maart 2020, Corona… Dit betekende vooral voor mij dat ik ineens wat meer tijd had, doordat het werk niet kon/mocht zoals anders. Het ideale moment om te beginnen aan de ombouw van een bus naar camper. We hadden één bus bezichtigd maar dit bleek uiteindelijk toch niks voor ons. Een paar weken later was daar ineens de ideale bus in onze ogen met alles opties in de basis die we wilden hebben. Na proefgereden te hebben aan de andere kant van het land hadden we beide zoiets van: Ja dit is hem wel! Na even nadenken in de auto zijn we teruggegaan naar de garage, hebben we hem gekocht en een paar weken later mochten we hem ophalen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.