Camping aan het strand in Vieste

Gepubliceerd op 4 januari 2023 om 09:00

Dag 14 (donderdag 29 september)

We zijn vroeg op, want we hebben de gordijnen en het dakluik open gelaten. De zonsopkomst boven de zee is jammer genoeg alleen niet goed te zien door de bewolking.

Vandaag ben ik jarig, dus ik krijg ontbijt op bed. Na het ontbijt willen we snel weg, omdat we nog best een lange reis voor de boeg hebben. Gelukkig hebben we gisteravond al betaald want de man die ons gister heeft ingecheckt is nu nergens te bekennen. Rond half 9 rijden we weg van de camping. Onderweg stoppen we nog een keer om wat te eten en wat boodschappen te halen. 

De camping in Vieste is behoorlijk groot. We mogen zelf onze plek uitkiezen en kiezen er één vlakbij het strand. Een zandstrand net als thuis, heerlijk. We besluiten om hier minimaal 2 nachten te blijven, zodat we hier hopelijk lekker kunnen relaxen en zwemmen. Het was de lange rit in ieder geval waard! 

Als we de bus uitstappen vanaf onze camping plek, dan staan we letterlijk binnen 10 stappen op het strand. Met de zon erbij en een lekker temperatuurtje zorgt dit direct voor een echt vakantiegevoel (ja, na 2 weken). Ook kunnen we eindelijk echt lekker zwemmen. Voor de honden is dit ook ideaal. 

‘s Avonds gaan we voor mijn verjaardag uiteten in Vieste. We kiezen een schattig klein tentje uit aan een leuk pleintje. Doorslaggevende factor is de tiramisu die op de kaart staat, want daar hebben we allebei ontzettend veel zin in. Helaas blijken ze dit niet meer te hebben als we het toetje willen bestellen. Gelukkig was het eten lekker en zijn er nog andere lekkere desserts. Na een geslaagd diner gaan we lopend terug naar de bus. 

Morgen gaan we de stad verder bekijken, want het historisch centrum van Vieste schijnt ook best mooi te zijn. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.