Grotta della Poesia, Lecce en de sunset bij Matera

Gepubliceerd op 14 december 2022 om 09:00

Dag 12 (dinsdag 27 september 2022)

Het is droog! Dat is mooi, want we willen eerst naar Grotta della Poesia en daarna naar Lecce. Na een laatste wandeling langs de kustlijn en een ontbijtje in de zon in onze nieuwe klapstoelen kunnen we vertrekken.

 

Grotta della Poesia is maar een minuutje of 8 rijden vanaf hier, dus we zijn er zo. Parkeren met een camper blijkt af en toe toch lastig. We komen regelmatig verbodsbordjes tegen voor campers, maar bij deze parkeerplaats ook met een wegsleepregeling. Dat riskeren we voor alle zekerheid toch maar niet, ook al staan er nu maar 2 andere auto's op het terrein. Een eindje verderop zien we een parkeerplaats van een restaurantje waar al meerdere campers staan, dus zetten we hem daar maar bij. Vanaf hier is het een stukje lopen naar Grotta della Poesia, maar er is genoeg te zien langs de kustlijn. Ook spotten we een plek waar we straks nog even kunnen zwemmen.

 

Grotta della Poesia was altijd vrij toegankelijk, maar het is sinds een tijdje een archeologische vindplaats waardoor je nu entree moet betalen en er niet meer mag zwemmen. De entree voor volwassenen is 3 per persoon. 

Eerlijk gezegd valt de Grotta mij een beetje tegen, maar dat komt ook omdat we het idee hadden om hier te gaan zwemmen. En door al het moois dat we onderweg al hebben gezien. 

Wes maakt weer wat drone shots en een aantal foto's later vertrekken we weer. Er is hier erg weinig schaduw voor de honden, dus we willen niet te lang blijven.

 

We lopen dezelfde route langs de kust terug en stoppen bij een piepklein strandje. Hier kunnen de honden pootje baden om af te koelen en Wes en ik nemen allebei onze langverwachte eerste duik van de vakantie. Het water is hier heel mooi blauw en ontzettend helder.

Na onze verfrissende duik lopen we het laatste stukje terug naar de parkeerplaats. De klapstoeltjes maken opnieuw hun verschijning. We eten een lekker broodje in de zon terwijl de honden in de schaduw van de bus liggen. Dit zijn de betere camper-leven momentjes. 

 

Na onze lunch is het tijd om de voorraden aan te vullen, waarna we richting Lecce rijden. We parkeren de bus bij het station en lopen naar het historisch centrum. Lecce is geen Unesco werelderfgoed, maar het is hier wel ontzettend mooi. De stad staat vol met gigantische oude gebouwen die allemaal goed in tact zijn gebleven. Daarnaast is er een Romeins amphitheater èn is het hier niet super toeristisch. Wat ons betreft een enorme aanrader als je in Puglia bent.

 

Na ons bezoek aan Lecce rijden we richting Matera. Hier zou een fijne camperplaats moeten zijn, maar als we aankomen wordt ons wat minder vriendelijk verteld dat we hadden moeten reserveren en maar ergens buiten de camperplaats moeten slapen. Gelukkig is er een stukje voor de camperplaats een parkeerterreintje waar al een aantal campers staan. Dan maar hier slapen..

Gelukkig hebben we onze eigen wc en is ons huisje wat dat betreft heel compleet. Als de camper staat kunnen we nog precies de zonsondergang met uitzicht op Matera meepakken, prachtig! Een mooie afsluiter van een mooie, maar volle dag.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.