Alberobello

Gepubliceerd op 23 november 2022 om 09:00

Dag 10 (zondag 25 september 2022)

Het is weer tijd om in te pakken, maar eerst lopen we nog een rondje langs de kust. Het is nu inderdaad wat rustiger qua wind, dus Wes kan nu nog wat mooie drone-shots maken. Het is alleen net niet lekker genoeg om te zwemmen, dus dat slaan we over. 

Rond 09.30 uur rijden we uiteindelijk weg van de camping: €86 voor 2 nachten, inclusief toeristenbelasting en douchemuntjes. 

Vandaag rijden we eerst naar Alberobello. Deze stad staat bekend om de ' truli': kleine witte huisjes met kegelvormige daken. De truli staan op de Unesco Werelderfgoed lijst. Vanaf de huidige camping is Alberobello ongeveer een halfuur rijden. Na wat zoeken vinden we een fijne, bemande parkeerplaats waar we de bus veilig kunnen achterlaten. Noem het naïef, maar ik had iets minder toeristen verwacht in het laagseizoen. Als we Alberobello in lopen is het behoorlijk druk. Ook hier ontbreken de guided tours niet. Je moet je af en toe een weg banen door hele groepen toeristen, zeker bij de ' belvederes'. Maar ook Alberobello is zeker een bezoekje waard. Je doet er dan wel goed aan om vroeg te gaan, zodat je de toeristenmassa's hopelijk een beetje voor blijft. 

Na ongeveer 2 à 3 uur rondslenteren door de schattige straatjes en een snelle lunch gaan we terug naar de bus. We besluiten om niet te dronen, omdat het te druk is.

 

Vanaf Alberobello rijden we naar een camperplaats in Otranto. Dit is vanaf Alberobello bijna 2 uur rijden. Vanaf de camperplaats willen we Sant' Andrea en Lecce bezoeken. Bij Sant' Andrea vindt je ook de Grotta della Poesia: een open grot bij het water waar je als het goed is mooi kan zwemmen en duiken/snorkelen.

Als we aankomen op de camperplaats is het wat bewolkter en frisser dan in Alberobello. We wandelen met de honden langs de kustlijn hier en maken wat foto's en drone-shots (ondanks de wind). 

De weersvoorspelling voor morgen is helaas wat minder ideaal. Het zou bijna heel de dag moeten graag regenen. Als dat inderdaad zo is, moeten we ons bezoek aan Lecce uitstellen tot dinsdag. 

Terug op de camperplaats maken we eten in de bus en doen de we afwas in het sanitairgebouw. Ook nemen we allebei een lekkere warme douche, waarna we in de camper 'The Godfather' aanzetten op de beamer. Want bij Zuid-Italië hoort nou eenmaal de link met de maffia ;)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.