Polignano a Mare

Gepubliceerd op 16 november 2022 om 09:00

Dag 9 (zaterdag 24 september 2022)

Vandaag gaan we op de fiets naar Polignano a Mare, maar eerst lopen we een rondje langs de kust voor de camping. De zee is nu een stuk rustiger dan gister, dus we lopen met de honden een stukje het water in. Nu zou je hier ook wel kunnen zwemmen, dat was gister niet het geval omdat de zee toen een stuk wilder was. Maar we gaan nu niet zwemmen, want we hebben een lange fietstocht voor de boeg en dus willen we niet te laat weg.

Het is 13,5 kilometer fietsen vanaf de camping naar Polignano a Mare. We doen hier 59 minuten over en gelukkig lukt het zonder fiets-pech van de keer. Als we aankomen in Polignano a Mare is het behoorlijk druk. Het is dan ook een toeristische trekpleister. En niet gek ook, want ook deze stad is heel mooi en zeker een bezoekje waard! We lopen eerst wat rond door de stad en daarna gaan we opzoek naar een restaurantje om te lunchen. Dat we eerst rondlopen en daarna gaan eten is ook een klein beetje gedwongen, want veel restaurantjes zijn nog niet open als we aankomen. Dit geeft ons wel de kans om alvast te kijken waar we willen zitten. We kiezen een restaurantje uit op een gezellig pleintje. En onze timing is perfect want niet lang nadat wij zitten, stroomt het terras vol. We eten hier allebei een lekkere pizza maar blijven niet al te lang hangen. Er lopen af en toe duiven over het terras en daar wordt Gaia nogal onrustig van, dus gaan we weer verder. Na even rond te hebben gelopen en wat foto’s en filmpjes te hebben gemaakt, gaan we weer op zoek naar de fietsen. 

Over de terugweg doen we een stuk langer: bijna 1,5 uur. Al stoppen we onderweg wel bij een Lidl. Maar de terugweg is ook iets langer, want nu fietsen we bijna 16,5 kilometer. 

 

Terug op de camping rusten we eerst even uit en daarna ruimen we alvast wat spullen op. Morgenochtend vertrekken we weer van deze camping.

Wat later op de middag gaan we nog even terug naar de kustlijn voor de camping. We hebben uiteindelijk niet meer gezwommen in Polignano a Mare omdat het zo druk was, dus we willen kijken of dat hier nog lukt. Maar het is behoorlijk wat harder gaan waaien, dus de zee is onrustig en daardoor is het ook wat frisser. Zwemmen komt dan wel ergens anders deze vakantie. Helaas waait het nu ook te hard om te dronen, dus misschien proberen we dat morgen voor we weg gaan nog even.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.