Op weg naar Assisi

Gepubliceerd op 26 oktober 2022 om 09:00

Dag 6 (woensdag 21 september 2022)

We zijn heel de nacht de enige gebleven op de camperplaats, dus het is hier lekker rustig. Het was ook ontzettend donker, omdat er geen straatverlichting is. Dus dit was ook gelijk de eerste keer dat we goed sterren konden kijken door het dakluik boven ons bed.

 

Na een lekker gebakken eitje beginnen we onze wandeling. Dit is pas rond een uurtje of 10. Als we de bus uitgaan lijkt het in eerste instantie heel mistig, maar dit klaart ook zo weer op. We zitten zo hoog dat we in de wolken zitten, waardoor het mistig lijkt.

Vandaag wandelen we nog een stukje van dezelfde route als gister, maar nu kunnen we langer door. We wandelen een route van ongeveer 8,5 kilometer. Het eerste deel lopen we voornamelijk naar beneden, dus op de terugweg moeten we vooral klimmen. Gelukkig hebben we ook nu een mooi uitzicht onderweg. Wil je uitgebreider lezen over onze wandeling? Bekijk dan onze rubriek  ‘Adventures’.

Vanwege het slechte bereik op de camperplaats moeten we tijdens de pauzes van onze wandeling kijken waar we hierna heen willen. Wes heeft via CamperContact een camping gevonden vlakbij het plaatsje Assisi. Het ziet er goed uit en de reviews zijn goed, dus we besluiten daar heen te gaan. Campings bevallen ons prima en na de wandelingen van vandaag en gister is het ook wel fijn om weer te kunnen douchen. 

 

Omdat we vrij hoog in de bergen zitten is ook het eerste stuk van de route naar de camping weer een behoorlijke slinger-slanger partij. De camping is ongeveer 2,5 uur rijden, dus dat is prima te doen. We rijden iets na 13.00 uur weg en komen rond 17.30 uur aan op de camping. Dit komt mede doordat we onderweg nog bij twee Decathlons stoppen opzoek naar de klapstoeltjes. De eerste zit bij een winkelcentrum met onder andere een supermarkt, dus kunnen we ook gelijk wat boodschappen halen. Helaas leveren de bezoeken aan de Decathlon niets op, dus voorlopig moeten we het zonder klapstoeltjes doen.

Op de camping mogen we zelf onze plek uitzoeken, dus we kiezen een fijne grote plek uit. En niet te dicht op andere kampeerders. Het fijne aan deze camping is - naast de locatie - dat je alleen per nacht betaalt. Je mag hier dus ook later op de middag uitchecken, zonder dat je daarvoor voor een extra dag moet betalen. Ideaal dus voor een bezoek aan Assisi. 

 

Als de camper staat, gaan we lopend naar Assisi. Vanaf de camping loopt een weg naar het stadje waar in principe geen auto’s komen, dus dat is prettig lopen met de honden. In nog geen 10 minuten loop je vanaf de camping door de poort van Assisi. Ook Assisi is Unesco werelderfgoed en ook dit stadje is weer prachtig. Je waant je terug in de tijd met de mooie smalle straatjes van oude stenen en de mooie oude gebouwen. We zijn niet de enige toeristen, maar gelukkig valt het mee met de drukte. We besluiten eerst het stadje te verkennen en daarna op zoek te gaan naar een pizzeria. 

We eten een heerlijke pizza op het terras van ‘La Lanterna’ in één van de schattige zijstraatjes. Er staan ook heerlijke toetjes op het menu, maar het is inmiddels behoorlijk afgekoeld en niet meer lekker om buiten te zitten. En het is natuurlijk ook best vroeg al donker. Dus we gaan terug naar de bus. Hierdoor merk je toch dat het inmiddels eind september is. 

Terug op de camping kunnen we eindelijk genieten van de warme douche waarnaar we hebben uitgekeken en daarna is het tijd om in ons huisje te relaxen.

Reactie plaatsen

Reacties

Pieterse
2 jaar geleden

Mooie route,fijn dat het rustig is op de camping en heerlijk douchen kan soms echt heerlijk zijn.Assisi,een mooie plaats!