Reviews zeggen niet alles..

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 16:36

Dag 7 (donderdag 22 september 2022)

We zijn niet heel vroeg uit bed, maar dat geeft niet. Geen specifieke uitcheck-tijd betekent geen strak tijdschema. Ook dit is vakantie. Na het ontbijt lopen we weer naar Assisi, want we hebben gister nog niet alles kunnen zien. Assisi is echt een aanrader voor iedereen die van oude steden houdt. 

Wes wil wat drone shots maken van de stad. De honden worden hier soms een beetje onrustig van en omdat we toch even op Wes moeten wachten ga ik met de honden bij een barretje zitten. Als een echte brave toerist bestel ik nog voor 10 uur een cappuccino. In ieder geval ruim voor 11 uur ‘s ochtends, waarna het echt niet meer kan. Voor het dronen waait het helaas te hard, dus Wes komt er ook even bij zitten om een cappuccino te drinken.

Vandaag willen we in ieder geval naar Rocca Maggiore, een fort boven de stad. Normaal gesproken kun je hier ook naar binnen, alleen nu is het dicht. Er lijken ook werkzaamheden gaande te zijn op dit moment. Desondanks erg mooi om te zien en de klim waard.

 

Na een korte wandeling door de stad lopen we terug naar de camping. Hier halen we een croissantje gevuld met room en een soort appelflap. Die eten we in de bus met een kopje koffie en dan is het tijd om uit te checken. Voor deze camping betalen we €27 voor 1 nacht inclusief toeristenbelasting. Voor de honden betalen we niets. Deze camping is door de ligging en de flexibele vertrektijden echt een aanrader voor een bezoek aan Assisi. Als je met de camper komt moet je wel goed op de verkeersborden letten, want je mag niet overal rijden.

 

Tijd om weer wat meer zuidwaarts te rijden. We hebben een camping uitgezocht in Valle Caterina. Deze ligt vlakbij de kust op ongeveer 2,5 uur rijden van Bari. De reviews op CamperContact zijn goed. 

Als we aankomen bij de camping staat er net iemand van het personeel bij het hek. We vragen naar de beschikbaarheid en hij vertelt ons dat er nog plek is, maar hij gaat nu weg. Wel belt hij een collega die ons zal inchecken. Even wachten dus.. De betreffende collega komt na ongeveer  10 minuten, maar blijkt geen woord Engels te spreken. Helaas ben ik nog niet zo ver met DuoLingo dat ik ook daadwerkelijk een gesprek kan voeren in het Italiaans.. Maar hij wijst aan waar we de camper mogen zetten en uit zijn verhaal maak ik op dat het dichtstbijzijnde toiletgebouw alleen koud water heeft. En dat zijn collega die wel Engels spreekt mogen weer op de camping is. Hoe laat dat is kan ik hier dan weer niet uit opmaken. Of hij heeft dat helemaal niet gezegd, dat kan ook nog. De man spreekt overigens Italiaans op een tempo alsof ik wel elk woord begrijp.

Ik denk dat er in totaal misschien 4 plekken op de camping bezet zijn en op het veldje waar wij staan zijn wij de enige. Voordat we hier aankwamen was het plan om hier in ieder geval 2 nachten te blijven, maar we besluiten al snel dat het 1 nacht wordt. Vanaf onze plek kijken we uit op een best drukke weg en een tankstation. Niet bepaald de ‘views’ waar we naar op zoek zijn. Dus we lopen richting het hoogtepunt van de camping: de zee en het strand. Vanaf de. Camping is dit misschien 5 minuutjes lopen, dus dat is wel heel relaxed. We lopen samen met de honden even over het strand en door het water. De zee is echt een prima temperatuur en we zijn vrijwel alleen op het stand. Best mooi dit.

Op de drukke weg voor de camping na is het hier wel een beetje een verlaten bedoeling. Na het rondje strand lopen we een rondje over de camping. Er is nog een toiletgebouw en als het goed is, is hier wel warm water. En verlichting, want dat zijn ze in ons toiletgebouw ook vergeten aan te zetten. Terug in de bus drinken we een wijntje en gaan we driftig op zoek naar de volgende bestemming. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.