Camperreis Italië 2022, dag 10

Gepubliceerd op 10 augustus 2022 om 15:00

Dag 10 (zondag 29 mei 2022)

We checken op tijd uit op de camping. De eigenaar lijkt verbaasd dat we na één nacht al weg willen. Ook krijgen we nog een stuk of vijf keer koffie aangeboden. Maar wij hebben Florence op het programma staan vandaag en dat gaat vanaf hier niet op de fiets.

De camping eigenaren zijn wel heel vriendelijk en de plekken zijn ruim. Ook is het sanitair schoon en kan je zelf de temperatuur van de douche regelen, wat erg fijn is. Voor een bezoek aan Lucca kunnen we deze camping zeker aanbevelen. Ook fijn: er zijn voldoende wandelmogelijkheden direct om de camping voor de honden.

De camping bij Florence is weer ongeveer een uurtje rijden. Deze camping is echt gigantisch. De meeste plekken worden bezet door campers. Hier zijn de plaatsen wel een stuk minder ruim dan op de vorige camping, maar op zich prima. En hier zijn dan wel weer een stuk meer faciliteiten. 

Als de camper is geïnstalleerd, draai ik eerst een wasje terwijl Wes de fietsen van de camper haalt. Daarna zorgen we dat we even goed lunchen, zodat we er even tegenaan kunnen. Florence is maar 20 minuten fietsen vanaf de camping en we hebben geen haast. 
Als de was is opgehangen vertrekken we. Wes heeft Gaia en Sookie weer in de fietskar achter zich. Gelukkig is deze route ook redelijk vlak. Ik verbaas me over de hoeveelheid fietspaden. Dat voelt toch wel een stuk veiliger dan tussen de auto's fietsen.. Het blijft wel een beetje spannend om de fietsen te 'parkeren', maar gelukkig gaat dat tot nu toe goed.

Florence is (volgens ons) een stuk mooier dan Lucca en behoorlijk groot. Er zijn veel mooie, oude gebouwen. Ondanks dat we buiten het seizoen in Florence zijn, is het toch behoorlijk druk in de stad. Je merkt goed dat Corona op zijn retour is als je de busladingen toeristen de stad met guided tours ziet binnenstromen. Als het personeel in winkels en in de horeca draagt overigens nog wel een mondkapje.

Tegen het einde van de middag hebben we de stad wel zo'n beetje gezien en is het tijd om terug naar de camping te fietsen. Zo kunnen we toch ook nog een beetje genieten van onze camping plaats van €52 per nacht. 
Terug op de camping gaan we eerst douchen en daarna een hapje eten bij het restaurant op de camping. Hier mogen de honden ook mee naar toe. Wes neemt een lekkere, flinke burger en ik neem een entrecote met rucola en parmezaanse kaas. Het is allebei heerlijk. En ondanks dat het dessert menu er ook heel goed uit ziet, nemen we niets omdat we zo vol zitten. Na het eten lopen we nog een stuk met de honden over de camping. 
Tijdens ons avond ritueel blijkt het zachtjes te regenen, dus we besluiten om alles wat buiten staat alvast in te pakken. Dat scheelt ook weer morgen ochtend..

Morgen rijden we terug naar de bergen, naar de Dolomieten. Wes heeft daar een camping gevonden in de buurt van een mooi meer. We zijn wel weer toe aan wat mooie natuur na twee warme steden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.