Camperreis Italië 2022, dag 9

Gepubliceerd op 3 augustus 2022 om 09:00

Dag 9 (zaterdag 28 mei 2022)

Vandaag staan we om 07.15 uur op. Het is tijd om naar de volgende camping te gaan. We gaan weer naar een agriturismo, deze ligt vlakbij Lucca. Hier hebben we de camping op uitgekozen, want we willen Lucca graag op de fiets verkennen. 

De nieuwe camping is maar iets meer dan een uur rijden en dit keer gelukkig over minder bergweggetjes. Rond 10 uur komen we aan op de camping. Nadat we alles hebben geïnstalleerd en iets hebben gegeten, pakken we de fietsen en rijden we met de honden in de fietskar naar Lucca. Het is een route van 4,4 km en gelukkig voornamelijk vlak. We doen er ongeveer een kwartier over. Fietsen in Italië blijft wel even wennen. Soms heb je een stuk fiets-/wandelpad en soms fiets je tussen de auto’s op de weg.

We merken al snel het verschil tussen de stad en de bergen. Het is hier een stuk benauwder en warmer. Het centrum van Lucca heeft best een aantal mooie gebouwen, maar door de warmte zijn we het slenteren door de stad snel beu. De honden hebben het best zwaar, al kunnen we gelukkig wel veel in de schaduw lopen.
Ook blijkt een groot deel van de winkels dicht te zijn als wij er zijn. Dit heb je nou eenmaal in Italië in de middag. Hierdoor is het sfeertje alleen wel net iets anders. Gelukkig is er wel een brillenwinkel open, want mijn zonnebril is bij aankomst op de camping gesneuveld. Er is een schroefje uitgevallen die niet meer terug te vinden is. Dan toch maar een nieuwe bril.. Ik blijf me verbazen over hoe hond-vriendelijk Italië is. De honden mogen ook mee de brillenwinkel in.

 

Je kunt in Lucca over de oude stadsmuren fietsen. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht op een deel van de stad. Vlakbij de muren kun je ook verschillende soorten fietsen huren. Wij komen vooral veel elektrische fietsen tegen waar je met z’n vieren in kan. Er zijn best veel families die dit doen.

Het fietsen is eigenlijk wel het leukste deel van de dag. Fietsen in de schaduw met een licht briesje voelt ook een stuk minder heet. We fietsen in totaal 2 keer over de stadsmuur. Één keer bij aankomst en één keer voordat we vertrekken.

Op de terugweg fietsen we langs een supermarkt, zodat we op de camping kunnen koken. ‘s avonds eten we een lekkere pasta en kijken we samen de samenvatting van de f1 kwalificatie op de beamer. Vervolgens gaan we (wederom) redelijk op tijd slapen, omdat we morgen ook op tijd weer weg willen. Dan gaan we richting Firenze.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.