Camperreis Italië 2022, dag 7 & 8

Gepubliceerd op 27 juli 2022 om 09:00

Dag 7 & 8 (donderdag 26 en vrijdag 27 mei 2022)

Deze dagen doen we niet zo veel.. We gaan vooral relaxen op de camping. We lopen wel vanaf de camping naar Camporgiano. Hier zit een bakkertje, dus halen we gelijk wat broodjes. Verder zijn we vooral samen met de honden te vinden bij de rivier. Hier kunnen ze (en wij ook) lekker afkoelen. Al is het water in de rivier wel erg fris. Het water komt namelijk vanuit de bergen.

 

Wes gaat donderdag een stuk alleen mountainbiken terwijl ik bij de honden blijf. Het eerste gedeelte is een pittige klim. Daarna is het vooral bergafwaarts. Tijdens de route heeft hij regelmatig een mooi uitzicht, waardoor het de klim zeker waard was. Hij doet uiteindelijk een uur en 10 minuten over de route.

 

Ik fiets zelf nog een keer naar Camporgiano. Naast de bakker zit namelijk een wasserette. We zijn inmiddels een eind door onze schone handdoeken heen en op de camping kunnen ze nog lekker drogen. Wat mij betreft is deze rit al genoeg klim. Gelukkig duurt dat maar 12 minuten en is de terugweg dus bergafwaarts. 

 

Vrijdag rekenen we alvast af op de camping, zodat we morgen op tijd weg kunnen. De camping is wel redelijk aan de prijs: €164,25 voor 3 nachten (en een paar broodjes). Het is wel een ontzettend mooie camping met hangmatten, ligbedjes en vuurkorven die we absoluut kunnen aanbevelen.

 

Vrijdag ochtend hebben we gereserveerd voor het ontbijt in het restaurant(lees: buiten op het terras). En wat voor één !
Om te beginnen heb je mooi uitzicht op de rivier en de bergen. En het eten blijft werkelijk maar komen. Yoghurt, fruit, gebakjes, stukjes brood, jam ,roerei met spek en cappuccino. Het is echt heerlijk. De man van de bediening vraagt regelmatig of we nog iets willen, maar er past echt niets meer bij. Het ontbijt kost €12 per persoon en dat is inclusief de extra optie van roerei met spek. Helemaal niet duur voor zo veel eten. En echt ontzettend lekker.

 

Op onze laatste avond eten we een pizza bij Davy’s in Camporgiano op aanraden van de eigenaar van de camping. De pizza is erg lekker, maar echt GIGANTISCH. 
We lopen vanaf de camping naar het restaurant en lopen na het eten in de schemer weer terug. Dit zorgt voor een prachtig zicht op de bergen.

 

’s avonds op de camping gaan we - op mijn verzoek - vuurvliegjes spotten. Er is 1 plek waar ze allemaal lijken te verzamelen. Het is nu echt donker en een prachtig gezicht met al die vuurvliegjes. Op de terugweg naar de bus blijkt er een vuurvliegje te zijn meegelift op mijn schouder. Heb ik er toch nog één kunnen vangen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.