Camperreis Italië 2022, dag 2

Gepubliceerd op 23 juni 2022 om 22:45

Dag 2 (zaterdag 21 mei 2022)

Vandaag zijn we vroeg wakker. Wes heeft zijn 1e nacht in de camper helaas niet heel goed geslapen. De honden zijn ook een beetje onrustig geweest. Toen ik uiteindelijk had besloten dat de geluiden buiten toch niet afkomstig waren van mensen, kon ik zelf wel prima slapen. Het bed ligt gelukkig heerlijk. Al word ik toch om 06.30 uur wakker. Wes is dan al uit bed. 

Bij de camperplaats is een klein openbaar toilethok met hurk toiletten. Ik ga mij daar niet aan wagen, Wes wel. Als hij terug is, begint hij alvast aan het 1e camper ontbijt. We hebben afbakbroodjes meegenomen van thuis en we hebben een compact Nespresso apparaat in de bus, heerlijk! Ik draai me nog wel een keer om terwijl Wes de oven voorverwarmd. Wes zegt namelijk dat het best fris is buiten en zo heel groot is onze leefruimte in de bus niet. 

Na een lekker ontbijtje op de verlaten camperplaats maken we nog een keer een wandeling om ' Le Cirque de la Coquille'. Gister hebben we dit rondje ook gelopen, dus vandaag lopen we hem vanaf de andere kant. Dit is eigenlijk tegen de richting in, maar er is hier toch niemand en dit zorgt weer voor een klein beetje variatie. De honden worden in ieder geval blij van de wandeling. De bus voelt waarschijnlijk nog niet echt als ' thuis' voor ze. Ze hebben er, op een paar middagtripjes in de buurt na, ook nog niet echt aan kunnen wennen.

Na het tandenpoetsen en het verzamelen van de afwas, is het tijd om te gaan. We hebben nog een rit van 443 km voor de boeg, dus we zijn nog best wel even onderweg. Maar eerst tanken, want we rijden bijna op de reserve brandstof. Gelukkig is er een tankstation dichtbij. Én gelukkig is er een Franse meneer die ons een klein beetje kan helpen, want er zijn 2 soorten diesel en het is voor ons niet helemaal duidelijk welke wij moeten hebben. Met een (bijna) volle tank kunnen we onze weg weer vervolgen. 

Na 2 uur rijden stoppen we om even wat te eten en de benen te strekken. Heerlijk, je eigen keuken mee onderweg. We smeren broodjes en zetten koffie in de camper, waarna we onze lunch op een picknickbankje bij de parkeerplaats kunnen nuttigen. Helaas zijn de schaduwplekjes wel al bezet, dus we blijven niet heel lang. In de zon is het voor de honden al behoorlijk warm en voor ons eigenlijk ook wel. Terug de bus met airco in..

We hebben nog een stuk te gaan. De honden hebben het rijden in de bus gelukkig wel redelijk geaccepteerd. Zo af en toe horen we een klein blafje van Gaia. 

Rond 15.00 uur arriveren we op Camping Monte Bianco. Een nette, groene, kleinschalige camping naast de Dora Baltea(rivier). Om hier te komen, zijn we wel door de Mont Blanc Tunnel gereden. Het is erg mooi om langs deze berg te rijden, maar van de prijs van de tunnel moesten we wel even slikken: €63,50. Wel een duur grapje voor een enkeltje.. Op de terugreis slaan we deze maar even over. 

Als de camper is geïnstalleerd moeten we om boodschappen (of voor de niet-Zeeuwen onder ons: boodschappen halen). Met name het water gaat hard met deze temperatuur. We besluiten om lopend te gaan, want de supermarkt is niet heel ver. Vanaf de camping is dit een wandeling van 21 minuten. We nemen de honden mee, maar al snel blijkt dat het voor de honden toch echt te warm is. We kunnen helaas ook nergens in de schaduw lopen. Wes gaat daarom terug naar de camping met de honden en ik ga lopend verder om de essentials te halen. Zonder pen kunnen we namelijk geen Yahtzee spelen. 

Terwijl ik in de supermarkt ben, maakt Wes op de camping een lekkere pasta. Veel doen we niet de rest van de dag. We kijken vooral waar we morgen willen wandelen. Daarnaast moet de afwas nu ook maar eens gedaan worden.

Met de honden wandelen in de omgeving valt helaas nog wel tegen. Maar.. schoon ons bed in kunnen duiken na een douche op de camping is wel erg fijn. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.