Camperreis Italië 2022, dag 1

Gepubliceerd op 23 juni 2022 om 22:39

Dag 1 (20 mei 2022)

Rond 11.00 uur kunnen we vertrekken. Onze 1e reisdag. Ja, toch meer een reisdag dan een vakantiedag. Omdat we morgen niet al te ver meer naar Italië willen rijden, willen we vandaag zo ver mogelijk komen. Het plan is om de 1e nacht in de Jura door te brengen, maar dat is best wel een eind rijden. 

Helaas begint de reis niet helemaal soepel. Bij de 1e bocht vliegen er een paar kasten open. Oeps.. Voor dit soort dingen is een test-weekend heel handig. Dan kan je de ' errors' eruit halen voordat je echt op vakantie gaat. Nu moeten we nog even langs de bouwmarkt en langs huis voor we onze weg kunnen vervolgen. Met een spanband om de keukenkastjes kunnen we verder. Nu kunnen we écht op weg.

Het 1e deel van de reis is er vooral heel veel regen. Pas een stukje Frankrijk in stopt het uiteindelijk. En als de zon dan eenmaal schijnt, is het gelijk behoorlijk warm.

Door de perikelen aan het begin en het rustige rijden, zijn we toch iets minder ver gekomen dan gedacht. Uiteindelijk kiezen we voor een camperplaats in Étalante, een plaatsje een stukje onder Dijon in Frankrijk. We vinden de camperplaats via CamperContact. De camperplaats ligt naast 'Le Cirque de la Coquille'. Door erosie is hier een soort ronde kloof/vallei ontstaan. Hier omheen loopt een wandelroute van ongeveer een kilometer lang. En wat is het uitzicht mooi! Geen verkeerde eerste slaapplek. Al is het wel best spannend dat er verder niemand is. Ook is de camperplaats niet beveiligd of iets dergelijks. Daarnaast is het voor ons ook de aller eerste nacht in de camper. Hierdoor hebben we nog geen idee of het bed wel lekker ligt en hoe de honden het zullen vinden. Na het uittesten van de beamer is het toch echt tijd om te gaan slapen. Het was een lange dag..

Reactie plaatsen

Reacties

Jill
2 jaar geleden

Haha oeps! Ik zie alles al jieeeeet door de bus gaan xD alles nog wel heel gebleven?

Demi
2 jaar geleden

Alles is gelukkig wel heel gebleven, maar dat was even een baal-momentje. De kast vloog behoorlijk hard open, dus ik denk dat we ook wel mazzel hebben gehad! Gelukkig zit er nu vergrendeling op de kast, dus als het goed is gebeurt het de volgende vakantie niet, haha.