Camperreis Italië 2022, dag 14

Gepubliceerd op 7 september 2022 om 09:00

Dag 14 (donderdag 2 juni 2022)

Wat is het heerlijk wakker worden met uitzicht op Lago d’Iseo! Op de camping zit een klein restaurantje waar je ook broodjes kunt halen ‘s ochtends. Wes haalt hier croissantjes voor ons ontbijt. In combinatie met een cappuccino, de rust en het uitzicht is het echt genieten.

Na het ontbijt gaan we eerst een rondje suppen op het meer samen met de honden. Het meer is echt gigantisch. Het punt dat we in gedachten hebben om heen te suppen blijkt toch een stuk verder weg dan we dachten. Na ongeveer 1,5 uur suppen vinden we het wel mooi geweest. Onze honden zwemmen helaas niet graag, maar Gaia waagt op de terugweg naar de kant toch een sprong in het meer. Na deze eerste sprong blijft ze het water in springen, waarna ze terug naar de sup zwemt en Wes haar weer op de sup moet helpen. Wel een fijn idee dat ze zo een beetje afkoelt.

Na het suppen besluiten we om de fietsen en de fietskar er weer bij te pakken. Iseo schijnt een leuk plaatsje te zijn om te bezoeken. Vanaf de camping is dit bijna 22 kilometer fietsen, best wel een stukje dus. Het eerste stuk van de route vanaf de camping loopt langs het meer. Hier is een mooi fietspad aangelegd, ideaal dus. Bijna de helft van de route kunnen we via dit fietspad afleggen. Onderweg komen we ook nog dorpsgenoten van thuis tegen waar we even mee praten. Zij staan toevallig met hun camper op een camping in Iseo en zij fietsen de route die wij afleggen dus andersom. We worden alvast gewaarschuwd dat dit fietspad nog maar een stukje doorloopt en dat we straks een deel van de route op de weg tussen de auto’s moeten fietsen. Gelukkig zijn ze dat hier gewend en is dat dus niet zo’n probleem. Na anderhalf uur komen we aan in Iseo. Het was best warm onderweg en we hebben ook een paar stukken moeten klimmen, dus we zijn wel toe aan een drankje.

We vinden op een plein een aantal terrasjes en kiezen er hier een van uit. De ober blijkt een Nederlandse partner te hebben en dus kunnen we in het Nederlands bestellen. Heel gek, maar wel grappig. Het eten hier is echt heerlijk. Wes eet zijn lievelingsgerecht: lasagne en ik eet (niet heel Italiaans) een clubsandwich. Maar dan het toetje… Dit is toch wel echt de lekkerste tiramisu die ik ooit heb gegeten. Ik heb gelijk spijt dat dit nog maar mijn eerste tiramisu is van onze reis door Italië en dat terwijl we morgen al weer richting huis rijden…

Na de heerlijke lunch verkennen we de rest van Iseo. Het is hier erg druk. Dit komt blijkbaar doordat het vandaag een feestdag is in Italië en veel van de Italianen ook vrij zijn. Alle campings rondom het meer blijken ook volgeboekt. 

Na het verkenningsrondje gaan we met de fiets terug naar Camping Eden in Pisogne. Ook nu is het weer 1,5 uur fietsen. Omdat het onze laatste avond is in Italië willen we eigenlijk nog in Pisogne uit eten, maar we zitten lang vol van de lunch en omdat het uitzicht op de camping zo mooi is besluiten we toch om lekker bij de bus te eten. 

We zouden hier eigenlijk nog een dag langer willen blijven, maar helaas wordt het weer hier morgen een stuk slechter. En eigenlijk is het voor Wes zijn werkplanning ook beter als we morgen ochtend vertrekken. Extra genieten van onze laatste Italiaanse avond van deze reis dus.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.