Camperreis Italië 2022, dag 13

Gepubliceerd op 31 augustus 2022 om 15:06

Dag 13 (woensdag 1 juni 2022)

Vandaag is het plan om vroeg te vertrekken van de camping, zodat we op tijd bij Lago di Baies zijn. Het schijnt dat het daar in het voorseizoen ook redelijk vroeg al druk kan zijn. Helaas gooit de receptie van de camping roet in het eten. Hoewel de slagboom om van de camping af te rijden vanaf 07.00 uur open mag, kan uitchecken eigenlijk pas vanaf 09.00 uur.. Om 07.15 rijden we de slagboom uit, maar dus zonder mogelijkheid om uit te checken. Niet fijn. Tot zo ver vroeg naar Lago di Braies..

Dan nog maar een rondje met de honden lopen en voor de laatste keer het mooie uitzicht op de bergen in ons opnemen. Rond 08.30 proberen we het nog een keer bij de receptie. Nu hebben we meer geluk. Dat scheelt toch weer een halfuur.

Lago di Braies is 45 minuten rijden vanaf de camping, dus dat valt gelukkig mee. Ook is het nog niet heel druk als we daar aankomen. Het meer is erg mooi en zeker een bezoek waard, maar we besluiten om hier niet heel lang te blijven. Dus we lopen een deel van het rondje om het meer. Het hele rondje kan overigens ook niet, omdat een deel is afgesloten. Na het in ons opnemen van het mooie meer en het maken van een hoop foto’s vertrekken we weer. 

Overigens blijkt dat we ook op de parkeerplaats bij het meer hadden kunnen overnachten met de camper voor 20 euro. Nu betalen we 10 euro parkeergeld en zijn we er misschien iets langer dan een uurtje.

 

De volgende camping ligt aan Lago d’Iseo. Dit is nog ongeveer 4,5 uur rijden, dus best wel weer een eind. De weg er naartoe vanaf Lago di Braies is saai en het wordt steeds warmer. De camping kan niet snel genoeg in de buurt komen. Maar wat is het die uren rijden waard! We hebben een plek direct aan het meer. Het enige nadeel is dat er geen bomen bij onze plek staan en we nog geen luifel hebben, maar gelukkig is het bewolkt. Hierdoor kunnen de honden toch in de schaduw liggen en is er een aangename temperatuur. Heel anders weer dan die 13 graden waar we vandaan komen.

Na het installeren van de spullen gaan we op verkenningstocht door het plaatsje. Het is niet heel groot, maar er zijn een aantal schattige oude gebouwen en het uitzicht op het meer is prachtig. Zeker nu het een soort van mistig is en je vrijwel alleen de contouren van de bergen rondom het meer ziet. Bij terugkomst pakken we de sups voor een klein rondje op het meer en daarna steken we de bbq aan. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.