Camperreis Italië 2022, dag 12

Gepubliceerd op 24 augustus 2022 om 09:00

Dag 12 (dinsdag 31 mei 2022)

Vandaag gaan we heel de dag wandelen. Op AllTrails staat een route die ook onder een waterval door zou moeten gaan. Deze route is 17 km lang en er zit een behoorlijke klim in. Gelukkig is het in de Dolomieten niet zo warm, waardoor het wel goed wandelweer is. En het is droog gelukkig.

We beginnen niet heel vroeg aan de wandeling, omdat we rustig aan doen met het ontbijt. En natuurlijk moet er van alles aan eten mee voor onderweg. Om half 11 beginnen we aan onze wandeling. Komt die wandelbroek die ik heb gekocht toch ook nog van pas. De route begint een stukje vlak en loopt naast de camping. Daarna begint een flinke klim. Het lijkt er bijna op alsof we een heel stuk richting de top van de berg komen, maar dan buigt de route af en moeten we weer een heel stuk naar beneden. Op deze route is het sowieso afwisselend klimmen en dalen en dat is best pittig. Zelfs nu de temperatuur enorm is gezakt ten opzichte van Florence. 

Een groot deel van de route loopt langs een rivier en dit zorgt al voor mooie plaatjes. Maar als we een aantal uur onderweg zijn, komen we uiteindelijk bij een kloof uit met een mooi uitzicht op de omliggende bergen. Tijdens de route komen we ook een aantal keer bordjes tegen met ‘ via ferrata’. Dit lijkt ons ook heel leuk, maar we hebben de gear niet en we hebben de honden mee. Wes wil toch graag kijken bij een stukje ‘ via ferrata’, dus ik wacht met de honden. Het stukje blijkt goed te doen, ook zonder gear en met de honden. Dus we gaan even met z’n allen. Dit stukje blijkt uiteindelijk ook onderdeel van de route van de app, want na een klein stukje langs de rotswand schuifelen, komen we bij een waterval uit waar je inderdaad onderdoor kan lopen. Daarna kan je verder, maar dat ziet er wel naar uit dat je meer moet klimmen, dus draaien we weer om. Vanaf hier volgen we de bordjes met ‘canyon e cascate’ en wordt de route pas echt mooi. En dan bedoel ik echt prachtig. Wat is de natuur toch ontzettend mooi.

We maken super veel foto’s. Op den duur ben ik zelfs een beetje ‘fotomoe’, maar het is zo mooi dat ik toch nog maar een foto maak van waterval nummer 10. 

De route loopt in een ‘loop’, dus een deel van de route heen loop je ook weer terug. Tegen het einde van de route zijn we er allebei wel een beetje klaar mee. Terug is nog een heel stuk steile klim en we beginnen onze benen wel te voelen. Niet heel gek ook na 6,5 uur wandelen. 

Als we weer terug zijn op de camping, zijn we alle 4 niets meer waard. Behalve opruimen, Netflixen en snacken doen we dan ook niets meer. Wes heeft nog wel een mooie camping gevonden voor morgen en overmorgen. Deze ligt een beetje op de route richting huis. En ik zal ook wel blij zijn als we van Camping Olympia vertrekken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.