Bijna vastgelopen en… sneeuw!

Gepubliceerd op 28 september 2022 om 09:00

Dag 2 (17 september 2022)

We zijn vroeg op om nog een rondje met de honden te lopen en daarna op tijd te vertrekken. Vandaag rijden we naar Seceda in de Dolomieten. Vanaf Schwaikheim is dit ongeveer 500 km. En ook vandaag komen we in de file terecht. Met de nodige stops zijn we tussen de 7,5 en 8 uur onderweg. Maar de files zijn niet het ergste van deze rit..

We hebben in ieder geval geleerd dat Google Maps en een camperbus niet altijd super samen gaan. Wes heeft de navigatie op Seceda gezet en we worden helemaal een berg op gestuurd. Naast de smalle weggetjes die met tegenliggers niet ideaal zijn, zijn sommige stukken ook veel te steil voor onze bus. Het laatste stukje tot de ‘pin’ van Google Maps gaat eigenlijk echt niet. De banden slippen weg en we komen niet vooruit. En het helpt ook niet dat we verschillende tegenliggers tegen komen. We moeten uiteindelijk een stukje achteruit, zodat we met een aanloopje hopelijk wel omhoog komen. Maar tijdens het achteruit rijden horen we een schrapend geluid. Het is op dat moment niet helemaal duidelijk of we met de bus ergens tegenaan zitten aan de zijkant of dat er aan de onderkant iets over de grond gaat. We halen het uiteindelijk wel tot boven waar we bij een stuk of 4 parkeerplaatsen uitkomen. We zijn allebei niet echt happy na dit avontuur en er blijkt vanaf hier niet direct een wandelroute te lopen. We checken daarom onder de bus of alles nog heel is en dit lijkt zo te zijn. Als Wes de bus omdraait blijf ik buiten om te helpen met kijken of hij nergens tegenaan rijdt. Nu zie ik dat de fietsendrager scheef staat. En ook de onderkant van de fietsendrager is beschadigd. Daar kwam dat schrapende geluid dus vandaan.. Wes zet de fietsendrager recht en daarna gaan we diezelfde akelige weg weer terug. Dan maar even niet wandelen.

Het is inmiddels ook al 19.00 uur en het is nog een halfuurtje rijden naar onze slaapplek. We hebben inmiddels ook wel trek gekregen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.