Eerste stop: een Duitse wijngaard

Gepubliceerd op 21 september 2022 om 09:00

Dag 1 (vrijdag 16 september 2022)

Deze reis gaan we weer naar Italië, maar nu is het idee om naar het zuiden van Italië te rijden. En net als de vorige reis begint onze rit met regen, heel veel regen. En net als de vorige keer vliegt er in de 1e 10 minuten een kast open. Ondanks de extra kogelsnappers en magneten die hier en daar zijn geplaatst.. Maar gelukkig is het deze keer maar 1 kast. Hier moeten we natuurlijk wel iets mee anders vliegt de kast er een keer uit. 

Na het verplaatsen van wat zwaardere spullen uit de kast vervolgen we onze weg. En hopen we dat de snappers nu verder wel hun werk doen. Dit blijkt iets verderop uiteraard niet het geval..

Vandaag is onze eindbestemming Schwaikheim, dit ligt vlakbij Stuttgart. Via Park4Night hebben we een plekje gevonden bij een wijngaard. De reviews zijn goed, dus we zijn benieuwd. 

Helaas zou Duitsland Duitsland niet zijn als er geen wegwerkzaamheden waren en files. Een deel van de reis besteden we daarom ook in de files. Rond 18.45 komen we aan bij de wijngaard. Dat is mooi, want de wijnwinkel is tot 19.00 uur open en zo kunnen we nog een flesje wijn kopen. Dat is ook gelijk alles wat hier slapen kost, want voor het overnachten hoeven we niets te betalen.

Na het installeren van de camper lopen we een rondje met de honden. Gelukkig is et nu droog. Er lopen hier verschillende fietsroutes langs appelboomgaarden en andere boeren velden en het is hier best leuk wandelen. Als we terugkomen bij de bus begint het weer te regenen, dus de timing was perfect. 

We eten een hapje en na de afwas bekijken we waar we morgen heen willen in de Dolomieten. 

Morgen weer een dag met relatief veel reizen op het programma.

Reactie plaatsen

Reacties

R. Smeding
2 jaar geleden

Trots op jullie, eigen gebouwde camper, en mooie plekjes, prachtige foto's, en gezellige, mooie verhalen, met de 2 doggy's. Benieuwd naar de volgende dag, genieten. 💕💕💕