Mountainbike rondje vanuit Camporgiano, Italië

Gepubliceerd op 10 september 2022 om 09:00

26 mei 2022


We hadden een paar rustige dagen op de camping maar de tweede dag wilde ik graag een rondje gaan mountainbiken in de omgeving. Bij de camper had ik via Komoot gekeken of er leuke routes in de buurt waren. Ik vond een route van bijna 16 kilometer.

Het was vrij warm, bijna 30 graden en het eerste stuk van de route was vrij veel klimmen. Dit maakte het begin stuk best pittig. Mijn bidon met water ging er vrij snel doorheen in het eerste gedeelte. Het zwaarste stuk zat ongeveer op de helft van de route bij 7 kilometer. Hier ging het 234 meter omhoog in één kilometer. 

Maar nadat het flink omhoog ging gaat het natuurlijk uiteindelijk ook weer een keer naar beneden. Ik haalde snelheden van maximaal 50.2 km per uur. Vrijwel de hele route was over verhard asfalt. Vandaar dat ik ook zulke snelheden kon halen. Omdat het vrij hard naar beneden ging miste ik een kleine afslag en dit wilde ik corrigeren met een snel en kort bochtje. Dit ging even niet helemaal goed waardoor ik viel. Gelukkig met weinig snelheid een onschuldige val.
Na de val vervolgende ik mijn weg weer met ruim 50 km per uur. Ik hoorde bij het remmen iets trillen wat ik met die snelheden niet helemaal vertrouwde. Na even mijn wiel los en vast te maken was het over en vervolgde ik mijn route.

De route liep ruim rond een groot kasteel of slot waar je af en toe mooi uitzicht op had. Af en toe maakte ik een korte stop voor een fotootje. 

 

Tegen het einde van de route nog een aantal kleine klimmetjes en langere en vrij stijle afdalingen waar ik  een gemiddelde snelheid haalde van 34.5 km per uur.

 

Leuke route. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar de kleinere bospaden en dergelijke, maar het leuke aan asfalt vind ik dan weer dat je flinke snelheden kan halen en lekkere bochten kan maken. Met een totaal aantal hoogte meters van 455 was het dus toch best aardig klimmen hier en daar.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.